KASIM AYI DİLİMİZN ZENGİNLİKLERİ

DİLİMİZİN ZENGİNLERİ PROJESİ

·         ‘Dilimizin Zenginlikleri’ projesi kapsamında okul proje komisyonu tarafından dijital ortamda bilgilendirme mektubu ve tanıtım bülteni hazırlandı. Bu bilgilendirme içerikleri okulumuz velileri ile paylaşıldı.

·         Sınıf içerisinde çocuklarla Türkçemizin doğru kullanımı ve dilimizde bazı kelimelerin birden fazla anlamda kullanıldığı; bazen de bir nesnenin birden fazla adının olduğu anlatılarak bu konuda sohbet edilerek kelime bulma oyunu oynandı. Çocukların dilimizin zenginliği fark etmeleri sağlanmaya çalışıldı.

Ø  Gölbaşı anaokulu olarak Kasım ayı içerisinde tüm sınıflarda Türkçe –dil etkinlikleri kapsamında çeşitli etkinlikler yapıldı.

Ø  Ailelerin gözlemci olarak katıldığı etkinliklerde okul öğretmenleri : Etkileşimli kitap okuma, şarkı  - parmak oyunu söyleme ,bilmece sorma gibi etkinlikler yapılarak bilinmeyen kelimelere dikkat edildi ve bu kelimelerin anlamı  öğretme hakkında beyin fırtınası yapıldı.

Ø  Kelimelerin farklı anlamları kullanıldı .

Ø   Son olarak anlamı bilinmeyen kelimeler ile ilgili ‘Bildiğim ve Öğrendiğim’ adlı resim çalışması yapılarak etkinlikler tamamlandı.

Ø  Tüm bu ilgili çalışmaların görselleri Kasım ayı faaliyet raporu dosyasına eklendi.

DİLİMİZİN ZENGİNLERİ PROJESİ

GÖLBAŞI ANAOKULU KASIM AYI DEĞERLENDİRMESİ

Ø  Kelimelerin farklı anlamları kullanıldı .

06-12-202306-12-2023

06-12-202306-12-202306-12-2023